top of page
Foto: Joakim Hall

Sports Camp

Sports Camp är för de äldsta deltagarna födda år 2009-2012. Campen börjar söndagen den 28 juli och pågår till fredagen den 2 augusti. Deltagarna som önskar sover tillsammans i sina grupper. Dagarna består av intensiva träningspass på individuell nivå med erfarna instruktörer och kvällarna är fyllda av härliga aktiviteter tillsammans med nya vänner i Tumba. Sports Hearts lägerbussar hämtar deltagarna vid Centralstationen när lägret börjar och lämnar dem där igen vid lägrets slut. Det blir en fullspäckad vecka som ger minnen för livet!

DL202108041DL123_edited.jpg

Viktig Information 

Sports Camp är för de äldsta deltagarna på lägret födda 2009-2012. Sports Camp börjar söndagen den 28 juli då det är registrering klockan 15.00 på gräsytan bakom idrottshuset, Munkhättevägen 43 i Tumba. För dig som bokat transport går buss från Cityterminalen klockan 14.00. Personalen som väntar bär kläder med Sports Hearts logga på bröstet. Lägret pågår till fredagen den 2 augusti klockan 14.00 då deltagarna hämtas vid sin idrott. Har du bokat transport efter lägrets slut är bussen framme vid Cityterminalen senast klockan 16.00. Alla deltagare som vill sover med sina grupper i Tumba Gymnasiums skolsalar. Deltagarna serveras frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål. En del deltagare har aktiviteter en bit ifrån Tumba under dagarna och då åker hela gruppen med ledare tillsammans i Sports Hearts bussar dessa sträckor. Dagtid är alltså deltagarna på sin idrotts respektive camp-område där de tränar tillsammans med några av Sveriges bästa instruktörer. Deltagarna utmanas på sin individuella nivå och utvecklas i sin idrott liksom som lagkamrater. På kvällarna är Sports Hearts stora Activity Town öppet i Tumba. Här kan deltagarna bland annat spela Bumper Balls, klättra och testa varandras idrotter. Under kvällarna på lägret blir det god mat, bad och härliga sommartimmar tillsammans med nya kompisar. På plats finns ledarna, men även Sports Hearts egna trygga nattmammor och nattpappor om någon vill ha extra stöd. Om du som vårdnadshavare har något som är viktigt för gruppledaren att känna till om ditt barn skriver du in det i anmälan. Det är även bra om du informerar ledaren till ditt barn personligen i samband med registreringen vid lägrets start.

DSC_4206_edited_edited.jpg

Hälsa

SKADA
Ledarna har grundläggande kunskaper i hur de ska agera vid vanliga idrottsskador. Sports Heart Camp har även tillgängliga sjukvårdare som rör sig mellan lägerområdena. Alla barn täcks under lägret av en idrottsförsäkring via Folksam som gäller vid olycksfall. Läs mer i dokumentet nedan.

FÖRLUST
Om ditt barn råkar ut för förlust av ett föremål eller liknande under lägret ska du som vårdnadshavare anmäla detta till försäkringsbolaget där du har din hemförsäkring. Sports Heart har ingen försäkring mot förlust, utan allt ditt barn tar med sig till lägret är på eget ansvar.  

COVID-19
Vi genomför säkerhetsåtgärder med anledning av Covid-19:
- Vår personal arbetar bara när de är friska.
- Vi är noga med handhygien.
- Vi hjälper deltagarna vara noga med sin handhygien.
- Vi torkar borden innan vi äter och torkar regelbundet av handtag och toaletter.
- Vi har ett utrymme på lägerområdet där deltagare kan vistas i väntan på hämtning om de uppvisar symptom.

Detta förväntar vi oss av er:
- Gå igenom vikten av att vara noga med att tvätta händerna med era barn.
- Deltagare som uppvisar symptom stannar hemma.
- Om ditt barn uppvisar symtom som luftvägsinfektion, snuva, feber eller hosta kommer ditt barn att skickas hem från lägret. Vi förväntar oss därför att du som vårdnadshavare finns tillgänglig för att hämta ditt barn vid behov.

 

F2786AA7-2329-49D4-982F-C0A16961349E_1_105_c.jpeg

Resa

DELTAGARE

Självklart hjälper vi på Sports Heart dig med resan till och från Sports Heart Camp. Här nedan kan du boka din tågbiljett till Centralstationen i Stockholm med SJ:s förmånligaste priser.

 Alla deltagare på Sports Camp erbjuds transport från Cityterminalen som ligger intill Centralstationen i Stockholm till lägerområdet. Vi möter dig med Sports Hearts bussar vid Cityterminalen söndagen den 28 juli klockan 14.00. Du bokar plats i bussen genom att kryssa för att du behöver transport i din lägeranmälan. Om du inte kryssat för denna ruta finns ingen plats avsatt. Bussen är märkt med Sports Heart och vår personal på plats bär tröjor med Sports Hearts logga. Observera att du måste boka ett tåg eller motsvarande som är inne i god tid då bussen inte kan vänta! De deltagare som anländer till bussen vid Centralstationen själva räknar vi med också får åka själva därifrån vid lägrets slut fredagen den 4 augusti. Meddela oss annars om ditt barn till exempel behöver hjälp med att komma ombord på tåg eller motsvarande. Om det är så att du bokat ett fjärrtåg som ska vara inne i god tid men råkat ut för tågförsening måste du meddela oss omedelbart. Skicka ett sms till Sports Hearts telefon 070-77 66 100 och uppge ditt barns personuppgifter, vilket fjärrtåg barnet kommer med, när det beräknas vara framme och det telefonnummer barnet kan nås på.

Deltagare som vid anmälan angett att de tar sig till lägret själva kommer direkt till Idrottshuset på Munkhättevägen 41 i Tumba för registrering söndagen den 28 juli kl 15.00. Vi ses på gräsplanen som du kommer till genom att gå från parkeringen genom gången mellan Ishuset och Idrottshuset. På gräsplanen finns stora skyltar uppsatta med de olika idrotterna. Gå till din skylt så hittar du mentorn tillsammans med ledare som tar emot alla deltagare och prickar av dem mot en lista. Deltagaren blir hänvisad till sin grupp för att träffa sina ledare för veckan och de andra deltagarna i gruppen. Det delas ut gympapåsar med årets t-shirt och shorts som vi gärna vill att deltagarna har på sig under sin vistelse hos oss. Vid registreringen ber vi vårdnadshavare meddela om en vuxen hämtar deltagaren vid lägrets slut fredagen den 2 augusti eller om deltagaren får lämna lägret själv. Kom i god tid då det är mycket folk på plats samtidigt!

Fredagen den 2 augusti är deltagarna på Sports Camp klara klockan 15.00 då de vårdnadshavare som ska hämta sina barn på plats möter upp vid deltagarens idrottsområde. För de deltagare som vid anmälan uppgett att de ska med bussen tillbaka till Stockholm kommer bussen att vara framme vid Cityterminalen intill Centralstationen klockan 16.00. De deltagare som anlänt själva vid lägrets början räknar vi med också får åka hem själva på fredagen från Cityterminalen. Meddela ledaren annars om deltagaren till exempel behöver hjälp med att komma ombord på tåg eller motsvarande.

FAMILJ OCH VÄNNER

Från Centralstationen i Stockholm tar det ungefär 20 minuter med pendeltåg till campområdet som ligger med promenadavstånd från pendeltågsstationen Tumba Centrum om ni vill besöka ert barn under lägret. 

DSC_0937.jpg

Boende

DELTAGARE

Alla deltagare på Sports Camp bor i skolsalar i Tumba gymnasium. Där har vi tillgång till den stora skolbyggnaden med matsal och gott om toaletter. Duschar finns i angränsande idrottshallar.

FAMILJ OCH VÄNNER

Familj och vänner är varmt välkomna att följa med till Tumba för att njuta av de härliga omgivningarna med gott om stränder för den som tycker om att bada. Vår partner Scandic har sitt närmaste hotell i Kungens Kurva och det finns vackra campingplatser i närområdet.

DSC_1297.jpg

Mat

På Sports Camp ingår fem mål mat varje dag. Frukost (med frukt att ta med för att äta under förmiddagen) och lunch serveras i matsal. Mellis packas ibland ned för att ätas på någon härlig utflykt eller mellan träningspassen. Under kvällen bjuds det på middag där vi ibland äter ute när vädret tillåter. Varje kväll får även de som önskar kvällsmål i matsalen innan de ska gå och lägga sig för natten.

MATSEDEL FÖR SPORT CAMP

(Utbudet under perioden kan innebära eventuella ändringar)

Söndag

Middag - Pannbiffar med grönpepparsås och kokt potatis

Måndag

Lunch - Korv stroganoff med ris

Middag - Kycklingsnitzel med tzatziki, sötsur tomatsås och ugnspotatis

Tisdag

Lunch - Kyckling i currysås med ris

Middag - Helstekt fläskytterfilé med bearnaise och potatisgratäng

Onsdag

Lunch - Köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt

Middag - Tacos med tillbehör

Torsdag

Lunch - Pasta Bolognese med ketchup

Middag - Hamburgare med tillbehör och klyftpotatis

Fredag

Lunch - Kebabgryta med ris

CB543611-2853-4F1C-98DA-00E021877180_1_105_c.jpeg

Pris

SPORTS CAMP

Sports Camp är idrottslägret med övernattning från söndag den 30 juli till fredag den 4 augusti 2023 för deltagare födda år 2008-2011. Anmälningsavgiften är 3495 kronor inklusive moms. Anmälningsavgiften inkluderar en administrationsavgift på 500 kronor. 

I priset ingår:
- Årets camp t-shirt, shorts och gympapåse
- Deltagande i den egna idrotten med omkring 700 minuters träning
- Träningsinstruktörer och målvaktsinstruktörer
- Hela vårt fritidsprogram med Activity Center, prova på idrotter och kvällsaktiviteter
- Helpension med frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål
- Övernattning i skola med nattmammor och nattpappor
- Transport med Sports Hearts campbussar vid lägret start samt slut från och till Cityterminalen i Stockholm
- Transport med Sports Hearts campbussar mellan campområdet och idrottsområdena
- Tillgång till sjukvårdare
- Olycksfallsförsäkring
- Skridskoslipning för deltagare på isbandy och ishockey


SYSKONRABATT

Anmäler du flera syskon på Sports Camp betalar du fullt pris för första barnet och får därefter 1 000 kronors rabatt per barn för barn två, tre och så vidare. Syskonrabatten gäller endast Sports Camp och går inte att kombinera med barn anmälda på Day Camp eller Play Camp. För att utnyttja din syskonrabatt på Sports Camp skriver du vid anmälan i rutan "kampanjkod" in "Sportsyskon". Då dras rabatten automatiskt av innan betalning.

INBETALNING

Anmälningsavgiften betalas in i samband med anmälan. Din plats registeras först då betalningen är mottagen. Ett mejl skickas ut som bekräftelse till den mejladress som är angiven i fältet för vårdnadshavare 1 i anmälningsformuläret. I mejlet finns en streckkod som används som biljett.
 

INFORMATION INFÖR LÄGRET

All information inför lägret hittar du här på hemsidan som uppdateras kontinuerligt. Följ oss även på sociala medier där du hittar oss under namnet sportsheartswe på Facebook, Twitter och Instagram samt under namnet sportsheart på Youtube. 


 

ÅTERBETALNING

Vid återbud till Sports Camp eller Day Camp senast 60 dagar innan eventet, alltså innan den 30 maj 2023, återbetalas allt utom administrationsavgiften. Vid återbud senare än 60 dagar innan eventet, alltså från den 31 maj 2023 och framåt, återbetalas allt utom administrationsavgiften endast mot uppvisande av läkarintyg. Från det att lägret startat den 30 juli görs ingen återbetalning oavsett orsak. 


Återbud lämnas via mejl till home@sportsheart.se. Uppge deltagarens namn, personnummer och bifoga eventuellt läkarintyg. Beloppet återbetalas till samma konto som inbetalningen gjorts ifrån. Pengarna brukar finnas på kontot cirka en vecka efter det att vi mottagit ditt mejl.  
 


COVID-19
Vid misstänkt fall av Covid-19 innan lägret, stanna hemma. Vi återbetalar allt utom administrationsavgiften. Vid misstänkt fall av Covid-19 under lägret skickas deltagare hem som uppvisar symptom som luftvägsinfektion, snuva, feber eller hosta. Ingen återbetalning sker.

HUR VET JAG OM EN IDROTT ÄR FULLBOKAD

Sports Heart Camp har ett begränsat antal platser per idrott. Så länge det finns platser kvar går det att anmäla sig till respektive idrott, men om en idrott är fullbokad ligger den inte längre som ett alternativ i anmälningsformuläret.
 

RABATT ELLER STIPENDIEPLATS

Sports Heart Camp är till för alla barn som vill ha en rolig lägervecka samtidigt som de utvecklas i sin idrott. Om du som vårdnadshavare inte har möjlighet att betala hela anmälningsavgiften eller ens en del av den kan du ansöka om att ditt barn får delta ändå via Sports Heart Foundation. Det enda du behöver göra är att gå in under fliken "Stipendier" här på hemsidan, klicka på knappen "Sök stöd" och motivera varför du önskar rabatterat pris eller stipendieplats. Skriv in dina kontaktuppgifter så kommittén ansvarig för fondens utdelning av stipendeplatser eventuellt kan ringa upp dig för en intervju. Ansökan är öppen fram till lägets start och besked om antagning ges löpande på den mejladress som uppgivits i ansökan. Du som antagits kommer då att få en kod som du anger vid anmälan så att den summa du ansökt om automatiskt dras av.

DSC_0877.jpg

Packlista

Träningsoverall
Vindjacka som skyddar mot regn
Strumpor

Underkläder
Inneträningsskor
Uteträningsskor

Badkläder 

Handduk

Tandborste

Tandcreme

Tvål

Schampo
Solskyddskräm
Vattenflaska

Luftmadrass

Sovsäck

Kudde

Gosedjur

Sportspecifik idrottsutrustning

Område

Campområdet ligger på Munkhättevägen 41 i Tumba med ishallar, idrottshallar och fotbollsplaner. Precis bredvid ligger Tumba gymnasium där deltagarna på Sports Camp övernattar och äter frukost, middag samt kvällsmål. I Tumba finns idrotterna basket, bordtennis, dans, fotboll, handboll, innebandy, isbandy, ishockey, mountainbike, schack och sång. Friidrottsdeltagarna har sin idrott någon kilometer bort på Röstu Hage IP med adressen Segersjövägen 24 i Uttran. För de som deltar på Sports Camp går en campbuss mellan Tumba och Röstu Hage IP morgon och kväll. Lunch och mellis serveras på respektive campområde. Om du som vårdnadshavare önskar besöka campområdet går det pendeltåg från Stockholms Centralstation till Tumba Centrum. Därifrån är det promenadavstånd till Campområdet som ligger några hundra meter från pendeltågsstationen.

bottom of page