top of page
28df966d-5c98-4fc7-8705-f79c12ea54ff.jpg

Akademi

En Akademi för alla idrottsledare

Välkommen till en vecka fylld av skratt, svett och tårar - det här är ledarutbildningen utöver det vanliga!

Är du 16 år eller äldre? Då är du varmt välkommen att ansöka till Sports Heart Academys utbildning i socialt ledarskap med hjärtat i Tumba, 20 minuter från Stockholms innerstad. Välj mellan många olika idrottsinriktningar där din mentor coachar dig hela veckan. Sov över och upplev massor av kul tillsammans med nya vänner. På akademin träffar du kända profiler som delar sina erfarenheter med just dig.

Utbildningen är kostnadsfri och det ingår betald praktik under Sports Heart Camp. Du ansöker genom att klicka på den blå knappen "Ansök här" nedan. Fyll i din ansökan redan i dag, vi ger löpande besked om antagning. Alla som antas behöver skicka in ett begränsat registerutdrag från polisens belastningsregister i god tid innan utbildningen drar igång. Det är ett krav Sports Heart har på sig eftersom vi arbetar med barn.

b55be907-f3f4-4f61-bf8a-bd280574722b.jpg
66cd06ed-bd30-459c-8864-cdf9ab7934d5_edited.jpg
e9442fc3-82f2-4c88-b581-a6fc7cd49a1e.jpg

Socialt
ledarskap

Veckan inleds med en dags föreläsningar av topputbildare som sker digitalt, följt av en dags grupparbeten då ledarna är indelade efter vald idrott. Därefter är det fem dagars mentorsledd praktik under Sports Heart Camp. Utbildningen avslutas med en halv dags summering av de erfarenheter vi blivit rikare. Efter avslutad utbildning tilldelas alla Sports Heart Certificate i socialt ledarskap och blir en del av Sports Heart Network där ledarna bjuds in till nätverksträffar.

DEN RÖDA TRÅDEN

Utbildningarna i vad vi kallar socialt ledarskap kompletterar de fysiska, tekniska och taktiska aspekterna av idrottandet med kunskap om de psykologiska, sociala och emotionella delar som individen behöver för att skapa en positiv och uthållig relation till sitt idrottande.

Motivation är vad som redan från födseln driver oss framåt. Den spelar en avgörande roll för skolgång, arbetsliv och – idrott. Genom kännedom om individers motivationsmönster går det att designa miljöer, till exempel träningsgrupper, föreningar eller andra organisationer, på sätt som gör att sannolikheten för goda prestationer ökar.
 
Därför vilar våra utbildningar i socialt ledarskap på vad vi inom modern idrottspsykologisk forskning kallar motivationsmodellen. Modellen beskriver hur idrottsmiljön utformas för att så många barn och unga som möjligt trivs och utvecklas liksom därmed stanna kvar inom idrotten. Det betyder också att det är den verksamhetsmodell som genererar flest toppidrottare.

66cd06ed-bd30-459c-8864-cdf9ab7934d5_edited.jpg

Bilder

bottom of page