SportsHeart-Logo-Pos

SPORTS HEART ZIBANEJAD HOCKEY CAMP

Nu lanseraS ett unikt samarbete med New York RANGERS Mika Zibanejad


Den svenske NHL-stjärnan i New York Rangers Mika Zibanejad arrangerar tillsammans med Sports Heart och Elite Hockey Agency sitt eget hockeyläger i Sverige i sommar; Sports Heart Zibanejad Hockey Camp. Campen är den 4-9 augusti 2019 i Stockholm och barn från hela Sverige välkomnas. Campbussar hämtar vid Cityterminalen i Stockholm och lämnar där igen när veckan är slut. Det blir ispass med Mika och andra stjärnor förutom instruktörer som tränar NHL-proffs på somrarna, men fokus under veckan är att skapa Sveriges varmaste hockeycamp. Här ska alla bli sedda för den individ de är både på och utanför isen. Att vara en juste kompis, respektera varandra och ha kul tillsammans är det viktigaste där alla ledare på plats går en utbildning i socialt ledarskap. Campområdet är på Värmdö och i Botkyrka.

- Vårt team kommer att besöka skolor och berätta om möjligheten att gå på lägret. Min pappa är från Iran och min mamma från Finland så att försöka sprida ishockey till ungdomar som annars inte naturligt kommer i kontakt med sporten tycker jag känns viktigt, säger Mika. 

Hela 13 andra idrotter finns på Sports Heart Camp så syskon och kompisar som inte spelar ishockey kan vara på lägret sida vid sida med hockeydeltagarna. Det gör också att deltagarna på hockey får prova på andra idrotter, busa på aktivitetscentret, grilla, bada och njuta av sommaren tillsammans med nya vänner. 

- Jag spelade länge fotboll och tennis parallellt med ishockeyn, vilket jag haft stor nytta av. Därför tror jag det är viktigt att inte fastna i en sport för tidigt så jag rekommenderar alla att utöva många sporter.

Till lägret kommer det att delas ut stipendieplatser till barn som annars inte får tillgång till idrott av ekonomiska skäl. För att söka stipendium eller nominera någon är det bara att klicka på den blå knappen längst ner på sidan.

- Mika är en fantastisk förebild som visar att idrotten har ett hjärta för alla oavsett bakgrund. Genom hans engagemang får fler barn möjligheter att bli inkluderade i hockeyn, säger Malin Härenstam, grundare till Sports Heart.
 
Sports Heart inleder även samarbete med Monir Kalgoum på Elite Hockey Agency som är Mikas bror och agent. Tillsammans kommer de att dela ut ytterliga två stipendier. 

ÅRETS HOCKEYMAMMA 
- Både jag och Mika vet hur mycket tid föräldrar lägger ner på sina barn/ungdomars idrottande, säger Monir Kalgoum på Elite Hockey Agency. Hämtningar, lämningar, kalla ishallar, tidiga mornar och sena kvällar. Vår mor Ritva var en av dem som detta stipendium ska gå till, en riktigt hockeymamma! 

Stipendiet ”Årets Hockeymamma” delas ut under Sports Heart Camp i augusti och är på 25.000 kronor. 

ÅRETS ELDSJÄL
- Sveriges föreningsliv bygger mycket på ideellt arbete, säger Monir Kalgoum. Stipendiet ”Årets Eldsjäl inom hockey” uppmärksammar någon som hjälper till, men som kanske inte alltid får så mycket uppmärksamhet utan jobbar i det tysta. 

Vinnaren tilldelas stipendiet som är på 25.000 kronor under Sports Heart Camp i augusti.
 

loading...