Academy

en akademi för Alla idrottsledare

Välkommen till en vecka fylld av skratt, svett och tårar - det här är ledarutbildningen utöver det vanliga! 

Är du 16 år eller äldre? Då är du varmt välkommen att ansöka till Sports Heart Academys utbildning i inkluderande ledarskap vid havet på Ingarö. 20 minuter från Stockholms innerstad. Välj mellan nio olika idrottsinriktningar där din mentor coachar dig hela veckan. Sov över och upplev massor av kul tillsammans med nya vänner. På akademin träffar du kända profiler som delar sina erfarenheter med just dig. 

Utbildningen är gratis och dessutom ingår betald praktik under Sports Heart Camp. Gå in och ansök under fliken "Ansök här".

Vi ses i sommar! 
Utbildarna
 

Inkluderande ledarskap - 7 dagar inklusive praktik på Sports Heart camp

Veckan inleds med en dags föreläsningar av topputbildare, följt av en halv dags grupparbeten. Därefter är det fem dagars mentorsledd praktik under Sports Heart Camp. Utbildningen avslutas med en halv dags summering av de erfarenheter vi blivit rikare. Efter avslutad utbilding tilldelas alla Sports Heart Certificate i inkluderande ledarskap och blir en del av Sports Heart Network.
 

Den röda tråden

Utbildningarna i vad vi kallar inkluderande ledarskap kompletterar de fysiska, tekniska och taktiska aspekterna av idrottandet med kunskap om de psykologiska, sociala och emotionella delar som individen behöver för att skapa en positiv och uthållig relation till sitt idrottande.

Motivation är vad som redan från födseln driver oss framåt, och den spelar en avgörande roll för skolgång, arbetsliv och – idrott. Genom kännedom om individers motivationsmönster går det att designa miljöer, till exempel träningsgrupper, föreningar eller andra organisationer, på sätt som gör att sannolikheten för goda prestationer ökar.
 
Därför vilar våra utbildningar i inkluderande ledarskap på vad vi inom modern idrottspsykologisk forskning kallar motivationsmodellen. Modellen beskriver hur idrottsmiljön utformas för att så många barn och unga som möjligt trivs och utvecklas liksom därmed stanna kvar inom idrotten. Det betyder också att det är den verksamhetsmodell som genererar flest toppidrottare.